Sposób przygotowania:
Ciasto z nektarynkami z polewą
Przygotować niezbędne składniki na ciasto, Mąkę przesiać na sicie, do mąki wsypać cukier puder, dodać margarynę i całość posiekać drobno, dodać żółtka i zagnieść ciasto. Zawinąć ciasto w folię aluminiową i schłodzić je w lodówce przez około 1-2 godziny. Blaszkę natłuścić i oprószyć bułką tartą, ciasto podzielić na dwie równe części i jedną część ciasta wyłożyć na dno blaszki o wymiarach 25x36 cm. Nektarynki umyć pod bieżącą wodą i pokroić w plasterki lub drobną kostkę, wyłożyć owoce na ciasto, drugą część ciasta zetrzeć na tarce o grubych otworach.Piec ciasto około 40-50 minut w temperaturze 180- 190 stopni C. Ciasto powinno mieć złoty kolor. Wyjąć ciasto i ostudzić. Porobić finezyjne wzory po wierzchu ciasta z polewy czekoladowej białej.