Sposób przygotowania:
Ciasto z owocami na wagę jajek
Na sam początek należy zważyć jajka w skorupkach. Ile będą ważyć, tyle należy dodać kolejnych składników.
Margarynę włożyć do miski i dodać do niej cukier i cukier wanilinowy.
Następnie całość dokładnie ucierać przez ok. 5 minut. Po tym czasie, dodać na przemian po trochu mąki, wymieszanej z proszkiem do pieczenia (przesianej) i jajek (bez skorupek) aż do skończenia składników.
Tak przygotowane ciasto wyłożyć na brytfannę. Na ciasto wyłożyć maliny, obtoczone w bułce tartej.
Włożyć do piekarnika i piec ok. 60 minut w 180 st. Po tym czasie wyjąć, ostudzić i posypać cukrem pudrem.
Smacznego.
Margarynę włożyć do miski i dodać do niej cukier i cukier wanilinowy.
Następnie całość dokładnie ucierać przez ok. 5 minut. Po tym czasie, dodać na przemian po trochu mąki, wymieszanej z proszkiem do pieczenia (przesianej) i jajek (bez skorupek) aż do skończenia składników.
Tak przygotowane ciasto wyłożyć na brytfannę. Na ciasto wyłożyć maliny, obtoczone w bułce tartej.
Włożyć do piekarnika i piec ok. 60 minut w 180 st. Po tym czasie wyjąć, ostudzić i posypać cukrem pudrem.
Smacznego.