gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Ciasto z owocami na wagę jajek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

To ciasto jest dość specyficzne. Ilość składników zależy od wagi jajek. W zależności od tego ile ważą jajka, tyle dajemy pozostałych składników. U mnie jajka ważyły 39 dag.

Ciasto z owocami na wagę jajek Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Ciasto z owocami na wagę jajek

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z owocami na wagę jajek
Na sam początek należy zważyć jajka w skorupkach. Ile będą ważyć, tyle należy dodać kolejnych składników.

Margarynę włożyć do miski i dodać do niej cukier i cukier wanilinowy.

Następnie całość dokładnie ucierać przez ok. 5 minut. Po tym czasie, dodać na przemian po trochu mąki, wymieszanej z proszkiem do pieczenia (przesianej) i jajek (bez skorupek) aż do skończenia składników.

Tak przygotowane ciasto wyłożyć na brytfannę. Na ciasto wyłożyć maliny, obtoczone w bułce tartej.

Włożyć do piekarnika i piec ok. 60 minut w 180 st. Po tym czasie wyjąć, ostudzić i posypać cukrem pudrem.

Smacznego.
Ciasto z owocami na wagę jajek
Na sam początek należy utrzeć margarynę z cukrami.
Ciasto z owocami na wagę jajek
Dodać do utartej margaryny mąkę i jajka na przemian
Ciasto z owocami na wagę jajek
Następnie wyłożyć na brytfannę, a następnie na to dać maliny.
Ciasto z owocami na wagę jajek
Włożyć do piekarnika i piec 1 godzinę w 180 st.
Ciasto z owocami na wagę jajek
Ciasto z owocami na wagę jajek