Sposób przygotowania:
Sernik z ciastem kakaowym
200 g masła, 180 g cukru i kakao rozpuszczamy. Studzimy. Do masy dodajemy 4 żółtka. Mieszamy.
Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Miksujemy do połączenia. Białka ubijamy na sztywną pianę.
Łączymy z ciastem.
4 jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy 100 g miękkiego masła. Ucieramy. Dodajemy partiami ser.
Dodajemy budyń. Krótko miksujemy.
Ciasto czekoladowe wylewamy na wysmarowane masłem i obsypane bułką tartą formę do pieczenia. Następnie wylewamy masę serową. Ciasto pieczemy około 80 minut w 180 stopniach.
Czekoladę rozpuszczamy wraz z masłem. Polewamy na wystudzone ciasto.
Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Miksujemy do połączenia. Białka ubijamy na sztywną pianę.
Łączymy z ciastem.
4 jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy 100 g miękkiego masła. Ucieramy. Dodajemy partiami ser.
Dodajemy budyń. Krótko miksujemy.
Ciasto czekoladowe wylewamy na wysmarowane masłem i obsypane bułką tartą formę do pieczenia. Następnie wylewamy masę serową. Ciasto pieczemy około 80 minut w 180 stopniach.
Czekoladę rozpuszczamy wraz z masłem. Polewamy na wystudzone ciasto.