Sposób przygotowania:
Szarlotka sypana bezglutenowa
W dużej misce mieszamy razem kaszę, mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Dzielimy na 3 części.
Jabłka myjemy i obieramy. Ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do jabłek dodajemy sok z cytryny i cynamon oraz mieszamy.
Dzielimy jabłka na 2 części.
Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Na dno wsypujemy równą warstwę sypką, na niej układamy połowę jabłek z sokiem (równa warstwa).
Kolejna warstwa sypkich składników, jabłek i sypkich.
Na górę ścieramy na tarce zamrożone masło.
Wstawiamy ciasto do piekarnika i pieczemy przez ok. 1 godzinę w temperaturze 200 stopni. Kroimy dopiero zimne.
Smacznego.
Jabłka myjemy i obieramy. Ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do jabłek dodajemy sok z cytryny i cynamon oraz mieszamy.
Dzielimy jabłka na 2 części.
Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Na dno wsypujemy równą warstwę sypką, na niej układamy połowę jabłek z sokiem (równa warstwa).
Kolejna warstwa sypkich składników, jabłek i sypkich.
Na górę ścieramy na tarce zamrożone masło.
Wstawiamy ciasto do piekarnika i pieczemy przez ok. 1 godzinę w temperaturze 200 stopni. Kroimy dopiero zimne.
Smacznego.