Sposób przygotowania:
Ciasto z prażonym słonecznikiem
Białka ubijamy, dodajemy cukier i żółtka. Następnie już drewnianą łyżką mieszamy pozostałe suche składniki. Wylewamy na blaszkę, pieczemy około 25 min w temp 180C. Przygotowanie masy: Najpierw w rondelku rozpuszczamy margarynę (3 łyżki), dodajemy cukier puder, mleko i cukier waniliowy. Po połączeniu składników dodajemy słonecznik. Mieszamy aby się nie przypaliło. Całość wysypujemy na blachę. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Wyciągamy, kiedy się zarumieni. Następnie rozbijamy słonecznik (ja przez ścierkę tłucząc młotkiem do mięsa). Margarynę (kostkę) ucieramy dodając masę kajmakową. Następnie dodajemy słonecznik. Wykładamy na biszkopt. Herbatniki moczymy w naparze kawowym. Przykrywamy nimi masę. Przygotowanie polewy: Margarynę rozpuszczamy, dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy do połączenia. Wylewamy na herbatniki. Całość można udekorować wiórkami kokosowymi lub posypką cukrową.