Sposób przygotowania:
Ciasto z rabarbarem
Margarynę z cukrem i wodą rozpuszczam w rondelku (nie gotuję). Po przestudzeniu dodaję jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie miksuję. Ciasto wylewam na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą lub mąką średniej wielkości prostokątną blachę.
Rabarbar obcinam z liści, myję i kroję w plasterki.
Na wierzchu delikatnie układam obrane i pokrojone w cząstki rabarbaru. Układam je w niewielkich odstępach od siebie, tak aby ciasto miało szansę wyrosnąć.
Piekę ciasto na złoty kolor ok. 50 min. w temperaturze ok. 180-200 stopni.
Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem.
Rabarbar obcinam z liści, myję i kroję w plasterki.
Na wierzchu delikatnie układam obrane i pokrojone w cząstki rabarbaru. Układam je w niewielkich odstępach od siebie, tak aby ciasto miało szansę wyrosnąć.
Piekę ciasto na złoty kolor ok. 50 min. w temperaturze ok. 180-200 stopni.
Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem.