Sposób przygotowania:
Ciasto z rabarbaremPrzygotowanie kruszonki:
Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy do niego ksylitol i mieszamy dalej do połączenia. Dodajemy mąkę i mieszamy, tak powstaje kruszonka.
Wykonanie ciasta:
Do misy wbiłam jaja , dodałam ksylitol i zmiksowałam na puch. Przesiałam mąkę z proszkiem do pieczenia i dodałam do zmiksowanych jaj, wymieszałam. Na końcu dodałam rozpuszczone ostudzone masło. Zmiksowałam na małych obrotach. Przełożyłam do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Rabarbar obieramy ze skórki , kroimy w kostkę i zasypujemy ksylitolem. Na wierzch położyłam rabarbar ( wcześniej posypałam go zmielonym ksylitolem). Posypałam kruszonką. Wstawiłam do pieca wcześniej nagrzanego. Piekłam w 170 stopniach godzinkę.