Sposób przygotowania:
Ciasto z truskawkami
Z mąki, margaryny, jajka i cukru zagnieść szybko kruche ciasto i odłożyć je do lodówki. Aby przygotować masę do wypełnienie ciasta rozpuścić margarynę, przestudzić, dodać żółtka jajek, cukier puder i cukier waniliowy i zmiksować, następnie połączyć z jogurtem. Wymieszać z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia i na na końcu połączyć z ubitą pianą z białek. Schłodzone
kruche ciasto rozwałkować i wyłożyć nim do 3/4 wysokości tortownicę o średnicy 23 cm. Na ciasto kruche wylać ciasto jogurtowe i ułożyć na nim truskawki.
Całość piec około godziny w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.
Smacznego
kruche ciasto rozwałkować i wyłożyć nim do 3/4 wysokości tortownicę o średnicy 23 cm. Na ciasto kruche wylać ciasto jogurtowe i ułożyć na nim truskawki.
Całość piec około godziny w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.
Smacznego
katarzynka455