-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Sernik waniliowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ponieważ miałam w lodówce wiaderko twarogu postanowiłam upiec sernik. Taki bez żadnego kombinowania, ze składników które akurat miałam w domu. Czasem takie ciasta wychodzą najlepsze :)

Sernik waniliowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik waniliowy

 

  • 1 kg sera z wiaderka
  • 8 jajek
  • 2 budynie waniliowe
  • 1 szklanka cukru pudru

 

  • herbatniki
  • polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:

Sernik waniliowy
Żółtka miksujemy z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodajemy oba opakowania budyniu waniliowego. Mieszamy. Następnie stopniowo dodajemy twaróg. Miksujemy do połączenia się składników.

Białka ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z masą twarogową.

Dno formy do pieczenia wykładamy herbatnikami, na które wylewamy masę twarogową. Pieczemy około 50 minut w temperaturze 180 stopni.

Po upieczeniu i wystudzeniu dekorujemy polewą czekoladową.
Sernik waniliowy
Żółtka odzielić od białek. Zmiksować z cukrem pudrem.
Sernik waniliowy
Następnie dodać oba budynie waniliowe. Wymieszać.
Sernik waniliowy
Następnie małymi porcjami dodawać twaróg.
Sernik waniliowy
Białka ubić na sztywno. Delikatnie wymieszać z masą twarogową. Ciasto wylać do formy wyłożonej herbatnikami. Piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni.

Tagi:

ciasto sernik