Sposób przygotowania:
Ciasto sypane z truskawkami
Robimy kruszonkę wszystkie składniki dajemy do miski mieszamy musi być sypka.
Truskawki obieramy jak są duze to kroimy na pół małe zostawiamy całe.
Do miski sypiemy mąkę ,kaszę ,płatki jaglane ,kaszę ,cukier i proszek do pieczenia mieszamy łyżką.
Tortownicę 28/30 cm wykładamy papierem do pieczenia na spód sypiemy część składników na to układamy truskawki.
Na truskawki sypiemy drygą część sypkich składników.
Na to układamy truskawki sypiemy pozostałą część sypkich produktów.
Masło kroimy w plasterki układamy na górze.
Na masło sypiemy kruszonkę.
Nagrzewamy piekarnik 175 st i wkładamy tortownicę i pieczemy ciasto 45-50 minut.
Ciasto można podać nawet na ciepło z kleksem bitej śmietany.
POLECAM!!!
Truskawki obieramy jak są duze to kroimy na pół małe zostawiamy całe.
Do miski sypiemy mąkę ,kaszę ,płatki jaglane ,kaszę ,cukier i proszek do pieczenia mieszamy łyżką.
Tortownicę 28/30 cm wykładamy papierem do pieczenia na spód sypiemy część składników na to układamy truskawki.
Na truskawki sypiemy drygą część sypkich składników.
Na to układamy truskawki sypiemy pozostałą część sypkich produktów.
Masło kroimy w plasterki układamy na górze.
Na masło sypiemy kruszonkę.
Nagrzewamy piekarnik 175 st i wkładamy tortownicę i pieczemy ciasto 45-50 minut.
Ciasto można podać nawet na ciepło z kleksem bitej śmietany.
POLECAM!!!
BozenaMatuszczyk
Netka
gosia56
gusia1000