Sposób przygotowania:
Ciasto z truskawkami
Mąkę ,kisiel i proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno dodając cukier.Nastepnie (cały czas ubijając) dodajemy po jednym żółtku.Następnie dodajemy przesianą mąkę i delikatnie mieszamy do połączenia się składników.Ciasto wylewamy na blache wyłożoną natłuszczonym papierem do pieczenia.Pieczemy 20-30 min. w temp.180*C.Po upieczeniu studzimy. Połowe truskawek miażdżymy spiralnym tłuczkiem do ziemniaków.Łączymy z resztą owoców i dodajemy cukier. 2 galaretki rozpuszczamy w 1/2 l gorącej wody i dodajemy do truskawek,następnie rozpuszczamy żelatyne w niewielkiej ilości wody i dodajemy ją do truskawek.Czekamy aż zacznie masa tężeć i wylewamy ją na biszkopt. Trzecią galaretkę przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu i zimną wylewamy na truskawki.Odstawiamy do lodówki na ok. 30 min.
Sarenka
kinga
ulcia21
Natala1210
pinecha
na piąteczkę :-)
Doro
misia13
gdzie truskawki tam i ja;-))))