motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Ciasto z truskawkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 16
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ciasto truskawkowe jest zrobione na biszkopcie z mąki pełnoziarnistej i cukru trzcinowego. Z masą czekoladową i galaretką.

Ciasto z truskawkami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Ciasto z truskawkami

 

  • Biszkopt;
  • 6 jajek
  • 6 łyżek mąki pełnoziarnistej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 5 łyżek cukru trzcinowego
  • 1 cukier waniliowy
  • Masa,
  • budyń czekoladowy
  • 20 dkg masła
  • 0,5 szkl cukru
  • Wierzch;
  • 50 dkg truskawek
  • galaretka pomarańczowa

Sposób przygotowania:

Ciasto z truskawkami
Biszkopt; Białka ubijamy na sztywno. Po troszku dodajemy cukier trzcinowy wymieszany z cukrem waniliowym. Dalej ubijając dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewamy na wysmarowaną blaszkę i pieczemy w piekarniku o temp. 180 stopni ok. 25 minut.

Masa; Budyń gotujemy w/g przepisu Masło ucieramy z cukrem. Następnie dalej ucierając dodajemy po troszku zimnego budyniu. Przygotowanie; Na biszkopt dajemy masę, układamy truskawki i zalewamy galaretką.  
Ciasto z truskawkami
Do ubitych białek dodajemy cukier trzcinowy z waniliowym
Ciasto z truskawkami
Upieczony biszkopt wyciągamy z pieca i chłodzimy
Ciasto z truskawkami
Masło ucieramy z cukrem i dodajemy budyń
Ciasto z truskawkami
Na biszkopt dajemy masę, układamy truskawki
Ciasto z truskawkami
zalewamy galaretką