Sposób przygotowania:
Brownies z masłem orzechowym
Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C.
Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej a następnie przelej do dużej miski. Dodaj masło, cukier i cukier brązowy i zmiksuj na gładką masę. Dodawaj jajka w odstępach mieszając dobrze ciasto za każdym razem. Dodaj ekstrakt waniliowy.
Wmieszaj delikatnie mąkę i dodaj szczyptę soli. Formę do ciasta wysmaruj masłem i wysyp kakao. Przełóż masę do formy. Piecz przez 20-25 minut. Sprawdzając ciasto drewnianym patyczkiem. Powinna na nim pozostać odrobina mokrego ciasta, ale wierzch powinien błyszczeć. Wyciągnij z pieca i pozostaw do całkowitego wystudzenia.
Masło orzechowe, białą czekoladę i mleko zmiksuj ze sobą i przełóż na ciasto.
Przepis z Polsat Food Network.
Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej a następnie przelej do dużej miski. Dodaj masło, cukier i cukier brązowy i zmiksuj na gładką masę. Dodawaj jajka w odstępach mieszając dobrze ciasto za każdym razem. Dodaj ekstrakt waniliowy.
Wmieszaj delikatnie mąkę i dodaj szczyptę soli. Formę do ciasta wysmaruj masłem i wysyp kakao. Przełóż masę do formy. Piecz przez 20-25 minut. Sprawdzając ciasto drewnianym patyczkiem. Powinna na nim pozostać odrobina mokrego ciasta, ale wierzch powinien błyszczeć. Wyciągnij z pieca i pozostaw do całkowitego wystudzenia.
Masło orzechowe, białą czekoladę i mleko zmiksuj ze sobą i przełóż na ciasto.
Przepis z Polsat Food Network.