Sposób przygotowania:
Ciasto z truskawkami i bitą śmietaną
Białka oddzielić od żółtek i ubić z nich pianę na sztywno. Dodawać cukier nadal ubijając, następnie dodawać po jednym żółtku nadal ubijając. Na koniec dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i całość delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180 st przez ok. 20 min. Gotowy biszkopt po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szkl gorącej wody i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Bitą śmietanę "Śnieżkę" przygotować wg przepisu na opakowaniu. Do gotowej bitej śmietany wlać delikatnie tężejącą galaretkę i całość utrzeć. Truskawki umyć, osuszyć i pokroić na połówki a większe na ćwiartki. Na biszkopt wyłożyć połowę bitej śmietany z galaretką i ułożyć na niej truskawki, a na nie wyłożyć resztę bitej śmietany z galaretką. Wierzch posypać kolorową posypką. Gotowe ciasto wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego!!!