xxKatherinee

xxKatherinee

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 99]

Ciasto z truskawkami pod galaretką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ciasto na pewno przypadnie do gustu małym i dużym łasuchom, a to dzięki truskawkom i galaretce. Można je przygotować również z innymi owocami, np. śliwkami.

Ciasto z truskawkami pod galaretką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto z truskawkami pod galaretką

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z truskawkami pod galaretką
Jajka miksuję z cukrem. Miksując, dodaję miękka margarynę, mąkę oraz proszek do pieczenia. Miksuję, aż ciasto będzie gładkie. Blachę smaruję tłuszczem, obsypuję bułką tartą i wylewam ciasto. Piekę je 40-50min w temp. 180stop. C Przygotowuję truskawki, zważając na porę roku korzystam z mrożonych. Rozmrażam je, po czym kroję na połówki. Przygotowuję galaretkę wg. przepisu na opakowaniu. Kiedy lekko zgęstnieje wylewam je na ciasto, na którym wcześniej układam połówki truskawek. Odstawiam do lodówki do stężenia.
Ciasto z truskawkami pod galaretką
Etap 1 Przygotowuję składniki potrzebne do przyrządzenia ciasta
Ciasto z truskawkami pod galaretką
Etap 2 Do zmiksowanych jaj z cukrem dodaję pozostałe składniki
Ciasto z truskawkami pod galaretką
Etap 3 Zmiksowane ciasto jest gotowe do przelania na natłuszczoną blachę
Ciasto z truskawkami pod galaretką
Etap 4 Na upieczonym cieście rozkładam truskawki czekając, aż galaretka będzie gotowa by polać nią owoce.

Tagi:

jajko jajka