Sposób przygotowania:
Ciasto z truskawkami szybkie i proste
Żółtka oddzielić od białek. Biała ubić z cukrem na puszystą jednolitą masę, dodać żółtka i dokładnie wymieszać do połączenia składników.
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i sodą, delikatnie połączyć z masą jajeczną. Następnie dodać rozpuszczone masło i ponownie wymieszać.
Do wyłożonej pergaminem formy wlewamy ciasto (forma średniej wielkości), na ciasto układamy umyte, osuszone truskawki. Większe możemy przekroić na połówki.
Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 40 - 50 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem.
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i sodą, delikatnie połączyć z masą jajeczną. Następnie dodać rozpuszczone masło i ponownie wymieszać.
Do wyłożonej pergaminem formy wlewamy ciasto (forma średniej wielkości), na ciasto układamy umyte, osuszone truskawki. Większe możemy przekroić na połówki.
Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 40 - 50 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem.
gusia1000