Sposób przygotowania:
Krucha kostka z truskawkami i migdałową kruszonką
Przygotować ciasto. Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i i proszkiem do pieczenia. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Foremkę 35x25 wyłożyć papierem do pieczenia lub natłuścić. Dno przygotowanej foremki wylepić ciastem.
Truskawki oprószyć mąką i ułożyć na cieście, jeśli mamy duże to przekroić je na pół.
Przygotować kruszonkę.
Mąkę wymieszać z cukrem i tartymi migdałami. Dodać masło i połączyć składniki rozcierając w palcach. Gotową kruszonką posypać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec aż ciasto dobrze się przyrumieni, ok 35-40 minut, funkcja góra-dół.
Po wystudzeniu można jeszcze posypać cukrem pudrem.
Truskawki oprószyć mąką i ułożyć na cieście, jeśli mamy duże to przekroić je na pół.
Przygotować kruszonkę.
Mąkę wymieszać z cukrem i tartymi migdałami. Dodać masło i połączyć składniki rozcierając w palcach. Gotową kruszonką posypać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec aż ciasto dobrze się przyrumieni, ok 35-40 minut, funkcja góra-dół.
Po wystudzeniu można jeszcze posypać cukrem pudrem.