Sposób przygotowania:
Ciasto z wiórkami
W misce wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Najlepiej użyć do tego celu miksera. Masa powinna rzadka. Formę np. na keksówkę wysmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać masę do formy. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni i piec przez około 1 godzinę i 20 minut w tzw. kąpieli wodnej. Musimy więc przed włożeniem formy do piekarnika formę włożyć do większego naczynia, które wypełniamy wrzącą wodą do 3/4 wysokości ciasta. W trakcie pieczenia przykryć ciasto folią aluminiową, by się nie przypaliło. Upieczone ciasto przestudzić i schłodzić w lodówce. Po schłodzeniu wyjąć ciasto i polać roztopioną czekoladą gorzką. Ciasto posypać wiórkami i ponownie wstawić do lodówki, aby czekolada zgęstniała. Smacznego.