Sposób przygotowania:
Ciasto z wiórkami
2 białka ubić z ¾ szklanki cukru, dodać 4 żółtka, mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Piec 15-20 min w piekarniku nagrzanym do 180°C.
Masa:
Zagotować 2 szkl. mleka i wsypać wiórki kokosowe – gotować na wolnym ogniu.
Ubić dwa białka. Utrzeć margarynę z 2 łyżeczkami cukru pudru. Dodać do wystudzonego mleka z wiórkami. Masę wykładamy na ciasto, zalać krzepnącą galaretką. Na to układamy herbatniki, polać polewą. Wstawić do lodówki. SMACZNEGO!
Masa:
Zagotować 2 szkl. mleka i wsypać wiórki kokosowe – gotować na wolnym ogniu.
Ubić dwa białka. Utrzeć margarynę z 2 łyżeczkami cukru pudru. Dodać do wystudzonego mleka z wiórkami. Masę wykładamy na ciasto, zalać krzepnącą galaretką. Na to układamy herbatniki, polać polewą. Wstawić do lodówki. SMACZNEGO!