Sposób przygotowania:
Ciasto z wiśniami
Przygotuj wszystkie składniki. Jaja wybij do jakiejś salaterki. Wiśnie przełóż na durszlak, aby ociekły. Mąkę wymieszaj razem z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Do makutry wsyp cukier puder i włóż margarynę. Zacznij je ucierać na gładką masę. Gdy margaryna będzie już dobrze roztarta dodaj połowę jajek, połowę mąki i wlej połowę mleka. Cały czas ucieraj. Gdy wszystkie składniki będą już dobrze utarte dodaj resztę produktów w dokładnie tej samej kolejności jak pierwszym razem ( jaja, mąka, mleko). Gdy całość będzie połączona w gładką masę ciasto wylej na blaszkę wyłożoną pergaminem. Na wierzchu układaj wiśnie. Ciasto piecz około 40 minut w temp 150 stopni. Po upieczeniu należy je wystudzić, a następnie przyrządzić lukier łącząc ze sobą wrzącą wodę i cukier puder na jednolitą. masę. Gotowym lukrem polewamy ciasto.