Sposób przygotowania:
Ciasto z rabarbarem i owocami
Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Resztę składników miksujemy - gdy masa jest zbyt sucha, dodajemy trochę piany, miksujemy. Na koniec dodajemy resztę piany i mieszamy. Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. Truskawki kroimy na połówki, mieszamy z jogurtem i borówkami. 4 łyżeczki żelatyny zalewamy odrobiną wody, mieszamy i podgrzewamy w mikrofali. Rozpuszczoną dodajemy do masy jogurtowej i mieszamy. Następnie wylewamy na upieczony blat i wstawiamy do lodówki. Rabarbar kroimy na kawałki, razem z wiśniami wrzucamy do garnka. Zalewamy wodą i słodzimy. 3 łyżeczki żelatyny zalewamy odrobiną wody, mieszamy i podgrzewamy w mikrofali. Gdy rabarbar zmięknie dodajemy rozpuszczoną żelatyną i mieszamy. Ostudzoną galaretkę wylewamy na masę jogurtową, i wstawiamy ciasto do lodówki.