Sposób przygotowania:
Ciasto zielona żabkaPrzygotowanie ciasta do pieczenia:
Jajka ubijamy z cukrami na puszystą i gęstą masę. Następnie ciągle ubijając wlewamy powoli olej. Zmniejszyć obroty miksera i dodać do masy jajecznej przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia,sodą oczyszczoną,cynamonem i kakao.
Na samym końcu do ciasta dajemy startą cukinię ,żurawinę 1/2 posiekanych orzechów a także 1/2 op. płatków czekoladowych. Gdy ciasto jest wymieszane przelewamy je do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ciasta posypujemy pozostałymi płatkami czekoladowymi i orzechami.
Pieczenie ciasta:
Przygotowane ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do ok. 185-190 stopni i pieczemy ok. 50 min. do "suchego patyczka". Po upieczeniu wyciągamy ciasto z blaszki i studzimy.
Etap końcowy:
Wystudzone ciasto polewamy przygotowanym według przepisu na opakowaniu zielonym lukrem i posypujemy zieloną waflową posypką.