Sposób przygotowania:
Sernik z masłem orzechowym
1. Zaczynamy od masy serowej: Masło lub margarynę przekładamy do miski, dodajemy cukier i żółtka i ucieramy na puszystą masę, następnie wsypujemy budynie w proszku, dodajemy masło orzechowe i ser, dokładnie ucieramy. Kolejno białka ubijamy na sztywną pianę, ubite przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy.
2. Teraz pieczenie: Na dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm wykładamy w równych rzędach biszkopty i wykładamy na nie masę serową. Tak wykonany sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 60-70 minut do zrumienienia. Upieczony sernik studzimy. Ja studziłam w piekarniku, a następnie zimny wstawiłam do lodówki.
3. Podanie: Gotowy sernik kroimy i podajemy. Smacznego życzę.
Rady:
Zamiast sera w wiadereczku można użyć inny ser, ale należy go zmielić co najmniej trzy razy i dodać 1 opakowanie cukru waniliowego.
Masło orzechowe najlepiej bez kawałków orzechów.
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Sernik można pokroić na około 30 kawałków.
Blaszka o wymiarach 24 cm x 35 cm.
2. Teraz pieczenie: Na dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm wykładamy w równych rzędach biszkopty i wykładamy na nie masę serową. Tak wykonany sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 60-70 minut do zrumienienia. Upieczony sernik studzimy. Ja studziłam w piekarniku, a następnie zimny wstawiłam do lodówki.
3. Podanie: Gotowy sernik kroimy i podajemy. Smacznego życzę.
Rady:
Zamiast sera w wiadereczku można użyć inny ser, ale należy go zmielić co najmniej trzy razy i dodać 1 opakowanie cukru waniliowego.
Masło orzechowe najlepiej bez kawałków orzechów.
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Sernik można pokroić na około 30 kawałków.
Blaszka o wymiarach 24 cm x 35 cm.
gusia1000
Babeczka35
Dziękuję :)