Sposób przygotowania:
Czekoladowe ciasto z cukinią
Cukinię zetrzeć razem ze skórką na tarce o dużych oczkach.
Mąkę przesiać, połączyć z kakao, kawą, solą, proszkiem do pieczenia i sodą. Jajka ubić z cukrem na puszystą i jasną masę. Stopniowo dodawać olej cały czas miksując. Następnie dodać 2/3 suchych składników, zmiksować.
Pozostałą część suchych składników wymieszać z cukinią i połączyć z ciastem.
Formę z kominkiem o średnicy 23 cm posmarować margaryną i posypać bułką tartą. Wyłożyć masę. Piec w 180 stopniach około 50 minut.
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.
Mąkę przesiać, połączyć z kakao, kawą, solą, proszkiem do pieczenia i sodą. Jajka ubić z cukrem na puszystą i jasną masę. Stopniowo dodawać olej cały czas miksując. Następnie dodać 2/3 suchych składników, zmiksować.
Pozostałą część suchych składników wymieszać z cukinią i połączyć z ciastem.
Formę z kominkiem o średnicy 23 cm posmarować margaryną i posypać bułką tartą. Wyłożyć masę. Piec w 180 stopniach około 50 minut.
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.