Sposób przygotowania:
Cielęcina w sosie pomidorowymETAP 1:

Mięso opłukujemy i osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki, lekko rozbijamy tłuczkiem. Mięso przyprawiamy solą i pieprzem, smarujemy musztardą, obtaczamy w mące.
ETAP 2:

Rozgrzewamy olej, obsmażamy na nim mięso.
ETAP 3:

Mięso odkładamy na bok.
Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju. Gdy cebula będzie szklista, dodajemy pomidory z puszki i bulion. Podgrzewamy, aż pomidory się rozpadną, a sos się zagęści. Sos doprawiamy solą, pieprzem, oregano i bazylią.
ETAP 4:

Do sosu wrzucamy mięso i dusimy ok. 30 minut.
Podajemy z ulubionymi dodatkami - u mnie z kaszą pęczak i surówką z rzodkiewki.