Sposób przygotowania:
Pieczeń z indyka z serem i szpinakiem
Udziec indyka zmielić. Szpinak drobno posiekać i podsmażyć na oleju aby zmniejszył swoją objętość. Ser żółty pokroić w drobną kostkę.
Do zmielonego mięsa dodać podsmażony szpinak oraz pokrojony ser. Do smaku doprawić solą i pieprzem, ja dałam płaską łyżeczkę soli oraz 1/3 łyżeczki pieprzu. Masę dokładnie wyrobić.
Keksówkę 30x10 natłuścic masłem i przełożyć mięsną masę. Każdą warstwę dokładnie ubić. Wierzch ładnie wyrównać łyżką.
Foremkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 50-60 minut, funkcja góra-dół.
Po wystudzeniu wyjąć z foremki i schłodzić w lodówce.
Do zmielonego mięsa dodać podsmażony szpinak oraz pokrojony ser. Do smaku doprawić solą i pieprzem, ja dałam płaską łyżeczkę soli oraz 1/3 łyżeczki pieprzu. Masę dokładnie wyrobić.
Keksówkę 30x10 natłuścic masłem i przełożyć mięsną masę. Każdą warstwę dokładnie ubić. Wierzch ładnie wyrównać łyżką.
Foremkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 50-60 minut, funkcja góra-dół.
Po wystudzeniu wyjąć z foremki i schłodzić w lodówce.
zbysiowa