Sposób przygotowania:
Naleśniki z serkiem filadelfia i szpinakiem
Do wysokiego naczynia wkładamy składniki na ciasto naleśnikowe i miksujemy, odstawiamy.
Szpinak myjemy i kroimy na drobno. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy masło i wkładamy pokrojone składniki, dodajemy sól i pieprz, smażymy tak długo aż płyn odparuje. Naleśniki smażymy na rozgrzanym oleju.
Każdy naleśnik smarujemy serkiem i kładziemy porcje szpinaku, formujemy wałeczek i zwijamy naleśniki.
Szpinak myjemy i kroimy na drobno. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy masło i wkładamy pokrojone składniki, dodajemy sól i pieprz, smażymy tak długo aż płyn odparuje. Naleśniki smażymy na rozgrzanym oleju.
Każdy naleśnik smarujemy serkiem i kładziemy porcje szpinaku, formujemy wałeczek i zwijamy naleśniki.
Na farsz :
40 dag szpinaku
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
sól do smaku
pieprz do smaku
1 łyżka z dużym czubkiem masła
2 op serka filadelfia