kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1407]

Naleśniki z serkiem filadelfia i szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na wegetariańskie i pyszne naleśniki z serkiem i szpinakiem. Polecam na obiad lub kolację.

Naleśniki z serkiem filadelfia i szpinakiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Naleśniki z serkiem filadelfia i szpinakiem

Na naleśniki :

  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka mąki
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • odrobina proszku do pieczenia
  • 2 łyżki oleju
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Naleśniki z serkiem filadelfia i szpinakiem
Do wysokiego naczynia wkładamy składniki na ciasto naleśnikowe i miksujemy, odstawiamy.

Szpinak myjemy i kroimy na drobno. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy masło i wkładamy pokrojone składniki, dodajemy sól i pieprz, smażymy tak długo aż płyn odparuje. Naleśniki smażymy na rozgrzanym oleju.

Każdy naleśnik smarujemy serkiem i kładziemy porcje szpinaku, formujemy wałeczek i zwijamy naleśniki.

Na farsz :

40 dag szpinaku
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
sól do smaku
pieprz do smaku
1 łyżka z dużym czubkiem masła
2 op serka filadelfia

Naleśniki z serkiem filadelfia i szpinakiem
Szpinak, cebulę i czosnek smażymy, aż odparuje płyn.
Naleśniki z serkiem filadelfia i szpinakiem
Na rozgrzanym oleju smażymy cienkie naleśniki.
Naleśniki z serkiem filadelfia i szpinakiem
Na posmarowane serkiem naleśniki kładziemy szpinak.