Sposób przygotowania:
Cielęcina z kolorową jajecznicą
Mięso myjemy i osuszamy. Tak przygotowane nacieramy przyprawami (czosnek granulowany, przyprawa do mięsa mielonego, pieprz, sól).. Za pomocą długiego noża wykonujemy przez całą długość mięsa nacięcie (tunel). Środek także staramy się przyprawić. Mięso odstawiamy na około 1 godzinę do lodówki. Między czasie przygotowujemy kolorowe nadzienie. Marchew obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy do niego marchew oraz groszek. Chwilkę smażymy by warzywa delikatnie zmiękły. Następnie doprawiamy je solą oraz pieprzem. Dodajemy jajka. Smażymy delikatnie ściętą jajecznicę. Gotową odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Tak przygotowaną marchewkowo- groszkową jajecznicą napełniamy przygotowaną kieszeń Końce spinamy wykałaczkami. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, delikatnie polewamy olejem i wstawiamy do piekarnika na około 1 godzinę (190°). Po tym czasie mięso porcjujemy i podajemy.