Sposób przygotowania:
Gicz cielęca w sosie cebulowo-musztardowym
Na patelni rozgrzej oliwę i zrumień na niej gicze dokładnie z każdej strony po czym przełóż do garnka.
Mięso zalej bulionem dodaj warzywa oraz zioła, wszystko razem duś na małym ogniu pod przykryciem aż do miękkości czyli około 2 godziny.
Ugotowaną cielęcinę wyjmij ostrożnie z garnka a sam wywar przelej przez sito. W między czasie przygotuj sos, na rozgrzane masło wrzuć pokrojoną w piórka cebulę i smaż ją do momentu aż stanie się lekko złocista, wtedy podlej ją wywarem pozostałym z duszenia mięsa.
Kiedy nadmiar płynu odparuje a sos stanie się gęsty dodaj do niego musztardę i dopraw go octem, cukrem i solą.
Do gotowego sosu przełóż gicze i poczekaj chwilę aż przejdą aromatem cebuli i musztardy.
Mięso zalej bulionem dodaj warzywa oraz zioła, wszystko razem duś na małym ogniu pod przykryciem aż do miękkości czyli około 2 godziny.
Ugotowaną cielęcinę wyjmij ostrożnie z garnka a sam wywar przelej przez sito. W między czasie przygotuj sos, na rozgrzane masło wrzuć pokrojoną w piórka cebulę i smaż ją do momentu aż stanie się lekko złocista, wtedy podlej ją wywarem pozostałym z duszenia mięsa.
Kiedy nadmiar płynu odparuje a sos stanie się gęsty dodaj do niego musztardę i dopraw go octem, cukrem i solą.
Do gotowego sosu przełóż gicze i poczekaj chwilę aż przejdą aromatem cebuli i musztardy.