Sposób przygotowania:
Zrazy cielęce z marchewką i selerem
Oczyszczone z błon i powięzi mięso pokrój w plastry, każdy kawałek cieniutko rozbij. Obrane i umyte warzywa korzeniowe pokrój w słupki.
Na każdym plastrze cielęciny rozłóż porcję warzyw, całość zawiń w charakterystyczny kształt zrazów (krawędzie zepnij wykałaczką).
Gotowe zraziki obtocz w mące i podsmaż na maśle, po czym podlej bulionem i duś do miękkości wraz z przyprawami.
Na koniec dodaj kurki podsmażone z cebulką i śmietankę, kiedy sos zgęstnieje zdejmij go z ognia.
Zrazy podawaj z kluseczkami.
Na każdym plastrze cielęciny rozłóż porcję warzyw, całość zawiń w charakterystyczny kształt zrazów (krawędzie zepnij wykałaczką).
Gotowe zraziki obtocz w mące i podsmaż na maśle, po czym podlej bulionem i duś do miękkości wraz z przyprawami.
Na koniec dodaj kurki podsmażone z cebulką i śmietankę, kiedy sos zgęstnieje zdejmij go z ognia.
Zrazy podawaj z kluseczkami.