Sposób przygotowania:
Cielęcina ze szczypiorkiem
Wszystkie składniki marynaty połączyć ze sobą i wymieszać. Imbir do marynaty należy posiekać. Przygotowaną marynatę odstawiamy. Mięso kroimy w paseczki, dodajemy przygotowaną marynatę i odstawiamy na 40 min. Następnie bierzemy wodę, mąkę ziemniaczaną, rosół, sól i wszystko mieszamy razem. Olej rozgrzewamy i smażymy na nim zamarynowane mięso. Jak mięsko jest gotowe to wyciągamy go, olej wylewamy zostawiając tylko 3 łyżki. Do pozostawionego oleju dajemy posiekany szczypiorek i wymieszany rosół z wodą, mąką ziemniaczaną i solą. Wszystko to gotujemy, mieszając aby się nie przypaliło. Jak sos zgęstnieje dodajemy do niego usmażone mięso. Tak przygotowane mięso podajemy z ryżem lub makaronem.