Sposób przygotowania:
Ciemne ciasto bezproszkowe z owocami1.

Oddzielić żółtka od białek. Żółtka umieścić w filiżance, a białka w osobnym naczyniu.
2.

Ubić pianę na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać.
3.

Do ubitej piany dodawać kolejno żółtka, cały czas miksować.
4.

Na końcu wsypać kakao oraz mąkę i tym razem wymieszać łyżką drewnianą.
5.

Średnią tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i przelać ciasto.
6.

Wierzch ciasta posypać borówkami amerykańskimi.
7.

Na borówki posypać gotowy maczek mango.
8.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec przez 40 minut.
9.

Upieczone ciasto wystudzić na kratce.
10.

Chłodne posypać cukrem pudrem.
11.

Smacznego !