Sposób przygotowania:
Ciemne ciasto bezproszkowe z owocami1.
Oddzielić żółtka od białek. Żółtka umieścić w filiżance, a białka w osobnym naczyniu.
2.
Ubić pianę na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać.
3.
Do ubitej piany dodawać kolejno żółtka, cały czas miksować.
4.
Na końcu wsypać kakao oraz mąkę i tym razem wymieszać łyżką drewnianą.
5.
Średnią tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i przelać ciasto.
6.
Wierzch ciasta posypać borówkami amerykańskimi.
7.
Na borówki posypać gotowy maczek mango.
8.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec przez 40 minut.
9.
Upieczone ciasto wystudzić na kratce.
10.
Chłodne posypać cukrem pudrem.
11.
Smacznego !