Sposób przygotowania:
Ciemne ciasto bezproszkowe z owocami1.
 
Oddzielić żółtka od białek. Żółtka umieścić w filiżance, a białka w osobnym naczyniu.
2.
 
Ubić pianę na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać.
3.
 
Do ubitej piany dodawać kolejno żółtka, cały czas miksować.
4.
 
Na końcu wsypać kakao oraz mąkę i tym razem wymieszać łyżką drewnianą.
5.
 
Średnią tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i przelać ciasto.
6.
 
Wierzch ciasta posypać borówkami amerykańskimi.
7.
 
Na borówki posypać gotowy maczek mango.
8.
 
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec przez 40 minut.
9.
 
Upieczone ciasto wystudzić na kratce.
10.
 
Chłodne posypać cukrem pudrem.
11.
 
Smacznego !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
