Sposób przygotowania:
Błyskawiczna szarlotka z kaszą manną
Jabłka obieramy, kroimy w średniej wielkości kostkę i mieszamy z cynamonem oraz cukrem waniliowym.
W misce mieszamy kaszę mannę z mąką, cukrem i sodą oczyszczoną.
Formę do pieczenia smarujemy tłuszczem i wsypujemy do niej 1/3 suchej masy. Wyrównujemy powierzchnię łyżką. Na to wykładamy połowę jabłek. Wsypujemy kolejne 1/3 suchej masy, na to resztę jabłek i ostatnią część suchej masy.
Masło (musi być schłodzone) kroimy na kawałki i układamy na cieście.
Pieczemy przez około 60 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, bez termoobiegu.
W misce mieszamy kaszę mannę z mąką, cukrem i sodą oczyszczoną.
Formę do pieczenia smarujemy tłuszczem i wsypujemy do niej 1/3 suchej masy. Wyrównujemy powierzchnię łyżką. Na to wykładamy połowę jabłek. Wsypujemy kolejne 1/3 suchej masy, na to resztę jabłek i ostatnią część suchej masy.
Masło (musi być schłodzone) kroimy na kawałki i układamy na cieście.
Pieczemy przez około 60 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, bez termoobiegu.