Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Ciepłe kanapki ze starego chleba.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Czerstwe pieczywo w kilka chwil zmieni się w puszyste ciepłe kanapeczki.

Ciepłe kanapki ze starego chleba. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ciepłe kanapki ze starego chleba.

 

  • 6 kromek czerstwego chleba
  • 2 jajka
  • 3 plasterki wędliny
  • pomidor
  • sól
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Ciepłe kanapki ze starego chleba.
Jajka wybijamy do naczynia, solimy i dokładnie mieszamy. Każdą z kromek chleba maczamy najpierw w jajku na obie strony następnie w środek wędlina i plasterek pomidora. Pomidora można posolić, przykrywamy kromką też maczaną w jajku na obie strony i na patelnię z rozgrzanym olejem. Aby dobrze zmiękły, a jajko dobrze się ścięło przykrywamy małą pokrywką...taką która swoim ciężarem dociśnie chleb do siebie. Wyjmujemy na papierowy ręcznik aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Ciepłe kanapki ze starego chleba.
Proste składniki i w kilka chwil mamy ciepły posiłek.
Ciepłe kanapki ze starego chleba.
Etap 2