Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 401]

Ciepły Bejcowany Łosoś

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Potrawa pyszna efekt rewelacyjny.

Ciepły Bejcowany Łosoś  Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ciepły Bejcowany Łosoś

 

  • 500 g. filetu z łososia
  • 5 łyżek oleju z oliwek
  • 1 cytryna
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki cukru
  • 2 gałąski ( obrać i drobno posiekać ) lub 1 łyżeczka suszonego estragonu

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ciepły Bejcowany Łosoś
► Z filetu łososia usunąć delikatnie skórę, umyć i ręcznikiem papierowym osuszyć, filety pokroić w szerokie paski, skórkę z cytryny zetrzeć na tarce o małych oczkach. ► Potartą skórkę z cytryny, estragon, olej z oliwek, sól i cuker / wymieszać / i powstałą mieszanką bejcujacą pokryć płaty łososia od strony mięsa. ► Obłożone płaty łososia zawinąć w przeźroczystą folię kuchenną i w podgrzanym piekarniku bajcować ( piec ) przez około 20 minut w temperaturze 90C / Termoobieg /.
Ciepły Bejcowany Łosoś
Łososia pokroić w paski mieszanką estragonową obłożyć i w 90C w piekarniku bejcować.
Ciepły Bejcowany Łosoś
Z filetu łososia usunąć delikatnie skórę - umyć i ręcznikiem papierowym osuszyć.

Tagi:

ciepły