graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

cisto stefania

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

ciasto robi się bardzo szybko i w dodatku nie trzeba go piec

cisto stefania

Składniki:

cisto stefania

 

  • 1 litr mleka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 kostka margaryny
  • 1 szklanka kaszy manny
  • 2 łyżki kakao
  • 1 cukier wanilinowy
  • 2 łyżki wiórek kokosowych
  • 1 duża paczka zwykłych herbatników petit beurre

 

 

Sposób przygotowania:

cisto stefania
Mleko zagotować. Dodać do gotującego się mleka margarynę ,cukier i cukier wanilinowy. Gdy margaryna się roztopi,dodawać kasze mannę i cały czas gotować często mieszając. Gdy masa zgęstnieje dodać kakao i wiórki kokosowe. Tortownicę wyłożyć herbatnikami zarówno dno jak i boki tortownicy i wylać na to gorącą masę. Na wierzch masy poukładać herbatniki,gdy masa wystygnie ciasto włożyć do lodówki aby zgęstniało i żeby nawilgły herbatniki