Sposób przygotowania:
Clafoutis z czerwonymi porzeczkami
1) Do miski wsypujemy wszystkie sypkie produkty.
2) Następnie wbijamy jajka i dodajemy płynne składniki.
3) Wszystko dokładnie miksujemy na płynną masę (kiedy ciasto będzie za gęste, dolewamy trochę mleka).
4) Połowę ciasta wylewamy na dno tortownicy.
5) Porzeczki przebieramy, myjemy.
6) Mniejszą połowę porzeczek* wysypujemy na dno tortownicy.
7) Zalewamy porzeczki ciastem i wierzch posypujemy resztą porzeczek*.
* Porzeczki posypujemy cukrem trzcinowym, ale możemy ten krok pominąć.
2) Następnie wbijamy jajka i dodajemy płynne składniki.
3) Wszystko dokładnie miksujemy na płynną masę (kiedy ciasto będzie za gęste, dolewamy trochę mleka).
4) Połowę ciasta wylewamy na dno tortownicy.
5) Porzeczki przebieramy, myjemy.
6) Mniejszą połowę porzeczek* wysypujemy na dno tortownicy.
7) Zalewamy porzeczki ciastem i wierzch posypujemy resztą porzeczek*.
* Porzeczki posypujemy cukrem trzcinowym, ale możemy ten krok pominąć.