beataw

beataw

Szef Kuchni
[Przepisów: 23]

Co nieco z ryżu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smakuje samodzielnie jak i dodatek do mięs, można również podawać ryż z surówką.

Co nieco z ryżu

Składniki:

Co nieco z ryżu

 

  • NA 2 PORCJE:

 

  • torebka ryżu
  • 5 cienkich plasterków boczku
  • 4 łyżeczki kukurydzy
  • mała cebulka
  • płaska łyżka majonezu

Sposób przygotowania:

Co nieco z ryżu

Ryż ugotować według przepisu. Cebulkę pokroić na drobniutkie piórka,a boczek na cienkie paseczki. Podsmażyć razem na patelni aż do zrumienienia, na koniec dodać kukurydzę i ryż. Smażyć na wolnym ogniu jeszcze około 3 minut stale mieszając by ryż się nie posklejał . Smacznego:)


Tagi:

ryż