zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Coleslaw ulubiony

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Coleslaw, idealna surówka, doskonała do mies i ryb.

Coleslaw ulubiony Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Coleslaw ulubiony

 

  • Pół główki kapusty białej ( około kg)
  • Duża cebula czosnkowa
  • 2 marchewki
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki śmietany lub gęstego jogurtu
  • Łyżka octu winnego
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • Sól i pieprz mielony wg smaku

 

Sposób przygotowania:

Coleslaw ulubiony
Warzywaobieram i myję . Następnie ścieram na tarce o średnich oczkach. Do warzyw przeciskam przez praskę czosnek.

W miseczce łączę majonez, śmietanę i ocet, dodaję cukier puder, solę i pieprzę do smaku. Gotowym sosem polewam warzywa i dokładnie mieszam.

Odstawiam aby składniki się „przegryzły” Doskonały dodatek do mięs i ryb.
Coleslaw ulubiony
Warzywa obieram i myję . Następnie ścieram na tarce o średnich oczkach .
Coleslaw ulubiony
Do warzyw przeciskam przez praskę czosnek.
Coleslaw ulubiony
W miseczce łączę majonez, śmietanę i ocet, dodaję cukier puder, solę i pieprzę do smaku.
Coleslaw ulubiony
Odstawiam aby składniki się „przegryzły” Doskonały dodatek do mięs i ryb.