Sposób przygotowania:
Comber z królika w sosie szczypiorkowym
Na patelni rozgrzej oliwę i obsmaż na niej comber z każdej strony, przyrumienionego królika przełóż do głębokiej brytfanny i zalej go do połowy wodą.
Na tej samej patelni podsmaż włoszczyznę wraz z ziołami, kiedy warzywa się przyrumienią dodaj je do królika, całość dopraw i duś aż do miękkości.
Kiedy mięso się gotuje przygotuj sos. Na maśle podsmaż posiekany szczypiorek a kiedy się zeszkli dolej 250ml wywaru z duszenia królika i śmietankę, kiedy sos się zagotuje zdejmij go z ognia i dodaj serek śmietankowy (całość mieszaj do momentu kiedy serek się rozpuści i zagęści sos).
Kiedy mięso będzie miękkie wyjmij je z brytfanny i przełóż na półmisek z ugotowaną kaszą, przed podaniem polej sosem.
Na tej samej patelni podsmaż włoszczyznę wraz z ziołami, kiedy warzywa się przyrumienią dodaj je do królika, całość dopraw i duś aż do miękkości.
Kiedy mięso się gotuje przygotuj sos. Na maśle podsmaż posiekany szczypiorek a kiedy się zeszkli dolej 250ml wywaru z duszenia królika i śmietankę, kiedy sos się zagotuje zdejmij go z ognia i dodaj serek śmietankowy (całość mieszaj do momentu kiedy serek się rozpuści i zagęści sos).
Kiedy mięso będzie miękkie wyjmij je z brytfanny i przełóż na półmisek z ugotowaną kaszą, przed podaniem polej sosem.