SUPERPRZEPIS

Comber z królika z pieczarkami

  • 2
  • zbysiowa
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9
Comber z królika z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Delikatne mięso z królika w pysznym pieczarkowym sosie. W osobnym naczyniu mieszam makaron z sosem, wykładam na talerz, comber podaję na makaronie.

Składniki:

Comber z królika z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Comber z królika z pieczarkami
Combry myję, nacieram czosnkiem, solą i suszoną natką, obsmażam na maśle klarowanym. Obsmażone posypuję papryką i chilli , dodaję plasterki szalotki, gałązkę rozmarynu i pieczarki . Duszę całość po czym podlewam gorącą wodą i gotuję pod przykryciem do miękkości mięsa. W między czasie gotuje makaron i odcedzam . Na koniec mięso wyciągam a sos zagęszczam skrobią wymieszaną ze śmietaną . W osobnym naczyniu mieszam makaron z sosem, wykładam na talerz, comber podaję na makaronie.
Comber z królika z pieczarkami
Combry myję, nacieram czosnkiem, solą i suszoną natką, obsmażam na maśle klarowanym. Obsmażone posypuję papryką i chilli
Comber z królika z pieczarkami
dodaję plasterki szalotki, gałązkę rozmarynu i pieczarki . Duszę całość
Comber z królika z pieczarkami
podlewam gorącą wodą i gotuję pod przykryciem do miękkości mięsa.
Comber z królika z pieczarkami
Na koniec mięso wyciągam a sos zagęszczam skrobią wymieszaną ze śmietaną