Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Comber z królika z pęczakiem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Roladka z królika i mięsa mielonego, podana z kaszą pęczak duszoną z warzywami. Lekka i smaczna wiosenna potrawa.

Comber z królika z pęczakiem i warzywami

Składniki:

Comber z królika z pęczakiem i warzywami

 

  • 2 combry z królika
  • 300 g mięsa mielonego z indyka
  • kilka grzybów
  • szczypiorek
  • tymianek i rozmaryn

 

Sposób przygotowania:

Comber z królika z pęczakiem i warzywami
Comber wytrybuj z kości tak aby schab i płat mięśni z brzucha pozostały połączone, mięso dopraw solą i przyprawami. Do mięsa z indyka dodaj pokruszone grzyby, posiekany szczypiorek, sól i pieprz, całość dokładnie wyrób. Na folię spożywczą wyłóż płaty z królika a na nie porcję mięsa indyczego i dokładnie zawiń, tak powstałą roladkę szczelnie i ciasno zawiń w folie spożywczą a potem gotuj przez 30 min.

Pęczak zalej wywarem i gotuj pod przykryciem, pod koniec gotowania dodaj pokrojone i podduszone na maśle warzywa, całość gotuj do miękkości. Dobrze schłodzoną roladkę wyjmij z foli i obsmaż na patelni na złoty kolor, po czym pokrój w plastry i podawaj z pęczakiem.