Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Comber zajęczy na kwaśno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

kolejny przepis na szaraka ale i na królika

Comber zajęczy na kwaśno

Składniki:

Comber zajęczy na kwaśno

 

  • 2 combry zajęcze
  • 12 dag wędzonej słoniny
  • 5 dag masła
  • 1,5 szklanki śmietany
  • 0,5 l bulionu
  • 3 dag musztardy
  • 2 dag cukru
  • cytryna
  • sól

Sposób przygotowania:

Comber zajęczy na kwaśno
mięso oczyścić z błony, gęsto naszpikować wędzoną słoniną osolić posmarować masłem przykryć cebulą i plasterkami cytryny podlać bulionem kwaśną śmietaną i udusić na wolnym ogniu sos doprawić musztardą sokiem z cytryny oraz szczyptą cukru