Sposób przygotowania:
Comber serowo truskawkowy
Owoce myjemy i osuszamy a także usuwamy szypułki,następnie układamy w półokrągłej formie.
Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody i gdy zacznie gęstnieć zalewamy nią owoce. Także zieloną galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzątku i pozostawiamy do przestygnięcia.
Twarożek ucieramy z cukrem pudrem. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywną pianę i mieszamy z masą serową i zielona galaretką kiedy zacznie tężeć.
Przygotowaną masę wlewamy do formy i pozostawiamy do całkowitego stężenia. Wyjmujemy z formy i dekorujemy truskawkami i liśćmi mięty.
Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody i gdy zacznie gęstnieć zalewamy nią owoce. Także zieloną galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzątku i pozostawiamy do przestygnięcia.
Twarożek ucieramy z cukrem pudrem. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywną pianę i mieszamy z masą serową i zielona galaretką kiedy zacznie tężeć.
Przygotowaną masę wlewamy do formy i pozostawiamy do całkowitego stężenia. Wyjmujemy z formy i dekorujemy truskawkami i liśćmi mięty.