Sposób przygotowania:
Comber czekoladowy w polewie czekoladowej
Masło lub margarynę stapiamy w garnku,dodajemy cukier,kakao i wodę,gotujemy około 5 minut,cały czas mieszając.Następnie studzimy. Z wystudzonej masy odlewamy pół szklanki i odstawiamy. Do wystudzonej masy dajemy żółtka,mąkę pszenną i proszek,mieszamy,na koniec dajemy ubite białka na sztywną pianę.Ciasto dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy do keksówki 35 cm x 11 cm x 7 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni.Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Ciasto studzimy.Herbatę mieszamy ze spirytusem i według uznania nasączmy ciasto. Odłożoną masę podgrzewamy i smarujemy na cieście.Odstawimy do zastygnięcia.
gosiapiotrek23
Babeczka35
Dziękuję:)