anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Conchiglioni faszerowane pastami serowym

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Smaczna przekąska z serami i makaronem.

Conchiglioni faszerowane pastami serowym

Składniki:

Conchiglioni faszerowane pastami serowym

 

  • 500 gram makaronu conchiglioni

 

  • Pasta serowa biała:
  • 10 dkg twarogu, półtłustego mielonego
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku

 

  • Pasta z koncentratem pomidorowym:
  • 10 dkg twarogu półtłustego mielonego
  • papryka mielona ostra lub słodka
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • .
  • Pasta z curry:
  • 10 dkg twarogu półtłustego mielonego
  • 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
  • 1 płaska łyżeczka curry
  • ewentualnie sól do smaku.

 

Sposób przygotowania:

Conchiglioni faszerowane pastami serowym
Ugotować makaron al dente, w osolonej wodzie, przelać zimną wodą, dokładnie odcedzić. Naczynie do którego będziemy układać Conchiglioni, wyłożyć cienką folią spożywczą. Nadziewać muszle pastami serowymi, układać ścisło obok siebie. Wykonanie past: Wszystkie składniki sera, podane w składnikach, dokładnie razem wymieszać. Smacznego.