krzubek@wp.pl

krzubek@wp.pl

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Książka Kucharska: Kuchnia śródziemnomorska z produktami Hortex

Conchiglioni rigati z indykiem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ugotować muszelki wg przepisu, napełnić mięsem i warzywami Hortex. Sos pomidorowy z przyprawami włoskimi (oregano, bazylia) wylać na blachę, ułożyć muszelki i zapiec pod przykryciem 20 min w temp.180st.Odkryć, posypać serem do pizzy i natka pietruszki.

Conchiglioni rigati z indykiem i warzywami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Conchiglioni rigati z indykiem i warzywami

 

  • przyprawa włoska lub oregano, bazylia, sól i cukier do smaku, ser do zapiekanek,np. Pizzarella.

 

 

Sposób przygotowania:

Conchiglioni rigati z indykiem i warzywami
Danie jest bardzo łatwe w przygotowaniu, smaczne i zdrowe. Do nadziewania muszli możemy wykorzystać każdy rodzaj mięsa, które zostanie nam z obiadu, zmielić je i dodać warzywa.Sos pomidorowy jest bardzo zdrowy, a zapach włoskich przypraw już podczas pieczenia roztacza niesamowity aromat, zapowiadając pyszną ucztę. Niestety z powodu ciemności o tej porze roku zdjęcia musiałam robić z fleszem, co nie jest korzystne dla wyglądu potraw.Za to danie naprawdę jest pyszne i zdrowe, uwielbiane przez moich domowników i gości.
Conchiglioni rigati z indykiem i warzywami
Muszelki przed posypaniem serem