BSz

BSz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 225]

Conciglioni z kurczakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Makaron conchiglioni jest bardzo dekoracyjny . To duże muszle , które można nadziewać przeróżniejszymi farszami .

Conciglioni z kurczakiem

Składniki:

Conciglioni z kurczakiem

 

  • makaron włoski conchiglioni 7 szt.
  • resztki pieczonego kurczaka 150 g
  • groszek z puszki 2-3 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz cytrynowy do smaku
  • przecier pomidorowy 2 łyżki
  • ser żółty starty 3 łyżki
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Conciglioni z kurczakiem
Makaron gotujemy około 12 minut w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju , aby się nie skleił . Po ugotowaniu odcedzamy . Na patelni rozgrzewamy olej . Resztki mięsa z kurczaka pieczonego drobno kroimy , podsmażamy na oleju , dodprawiamy do smaku . Dodajemy odsączony z zalewy groszek pod koniec smażenia . Zdejmujemy z gazu , wlewamy dwie łyżki przecieru , wszystko razem mieszamy . Gotowym nadzieniem faszerujemy każdą muszelkę , posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 C aż ser się rozpuści .