Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Cordon bleu po hiszpańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Nie wiedziałam, że panierka z płatków kukurydzianych smakuje tak rewelacyjnie, jeśli jeszcze nie próbowaliście to gorąco polecam :)

Cordon bleu po hiszpańsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cordon bleu po hiszpańsku

 

Sposób przygotowania:

Cordon bleu po hiszpańsku
Płatki kukurydziane drobno kruszymy. Piersi z kurczaka płuczemy, osuszamy papierowymi ręcznikami i rozbijamy na cienkie plastry, najlepiej przez folię. Należy uważać, bo jest to bardzo delikatne mięso. Plastry oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Na plastrach układamy salami i ser, zwijamy roladkę. Rozpuszczamy masło. Za pomocą pędzelka smarujemy roladki masłem i obtaczamy w płatkach. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy 30 minut w 200 stopniach.
Podajemy z surówką i ziemniakami z wody.
Życzę smacznego ;)
Cordon bleu po hiszpańsku
Piersi z kurczaka płuczemy, osuszamy papierowymi ręcznikami i rozbijamy na cienkie plastry,
Cordon bleu po hiszpańsku
Na plastrach układamy salami i ser, zwijamy roladkę.
Cordon bleu po hiszpańsku
Płatki kukurydziane drobno kruszymy w misce.
Cordon bleu po hiszpańsku
Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy 30 minut w 200 stopniach.