Sposób przygotowania:
Coś dla początkujących
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne
i pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny i posypać cukrem. odstawić na pół godziny. Mąkę przesiać z proszkiem do
pieczenia' sodą i szczyptą soli. Dodać do jabłek razem z dżemem, rodzynkami i oliwą wynieszać łyżką. Ciasto przełożyć do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formy i wstawić do nagrzanego piekarnika
(200"C) na około 45 minut.
i pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny i posypać cukrem. odstawić na pół godziny. Mąkę przesiać z proszkiem do
pieczenia' sodą i szczyptą soli. Dodać do jabłek razem z dżemem, rodzynkami i oliwą wynieszać łyżką. Ciasto przełożyć do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formy i wstawić do nagrzanego piekarnika
(200"C) na około 45 minut.
msewka